I stolt samarbete med ...

02.02.2021

... utvecklaren av "Trädet" - ett webbaserat träningsverktyg för läsinlärning. 

För några år sedan sökte jag efter ett effektivt och forskningsbaserat verktyg/material vad gäller lästräning för att hjälpa mina elever i skolan. Jag jobbade som speciallärare, hade flera elever med behov av lästräning och tiden fanns inte att kvalitetsmässigt hjälpa alla i den utsträckningen jag önskade. 

Det var i detta läget jag kom i kontakt med Pelle Lindblå, utvecklaren av "Trädet". Ju mer jag läste och tog till mig information om verktyget, desto mer gillade jag det jag såg. Min provperiod på en månad med några få elever, har nu utvecklats till en gedigen kunskap kring verktyget, stolt samarbete med Pelle och både träningskurser och utredningar med stöd av materialet. Jag har hjälp många elever, informerat pedagoger och föräldrar och kan nu säga att detta var ett av de verktygen och arbetssätten jag sökte och nu också jobbar frekvent med. 

Individanpassat upplägg som bygger på det eleven kan, upprepad inlärning, återkoppling och feedback  ger ökad måluppfyllelse och ökat läsflyt. Alla elever jag hittills har jobbat med har gjort framsteg med stöd av Trädets träningsupplägg: utredning, träning, återkoppling. Vill du veta mer? Välkommen att höra av dig! 

Mvh Carina Ersman Lindström